Sagt om Kerstin

Den bästa träningen är den som blir av ­- hos Kerstin Östberg

bildeNär jag fyllt 50 började jag fundera på att skaffa mig en PT. Jag ville bli lite starkare, smidigare och piggare i kroppen med bättre hållning. Som många andra har jag ett ganska stillasittande arbete med mycket tid framför datorn.
Jag provade PT på gym och på yoga-center men var inte nöjd. Antingen var de för pretentiösa, för hurtiga eller alldeles för dyra.
Sen fick jag tips om Kerstin. Danslegenden som börjat ge personlig träning. Jag blev fast direkt.
Hos henne känner man sig sedd utan att det känns tillgjort. Hon är otroligt noggrann och har koll på varenda muskel och linje i övningarna. Hon peppar en att göra några repetitioner till fast man inte trodde det skulle gå och hon kan vara riktigt tuff. Ger inget tomt smicker men har en härlig humor.
Kerstin varierar övningarna allt eftersom, både spontant och beroende på ens individuella behov just den dagen. Individanpassning när det är som det ska vara. Övningarna kan ha inslag av både traditionell styrketräning, pilates, dans, feldenkrais mm.
Under övningarnas gång spelar hon bra musik (om man vill) och hon tappar inte fokus på ens kropp trots att man ibland har engagerande och trevliga samtal under passet.

PT hos Kerstin har blivit som ett andrum i en ibland stressig vecka. Att hon dessutom är anpassningsbar när man ibland fått förhinder på den ordinarie tiden gör också att träningen verkligen blir av varje vecka.

Det har nu gått precis ett år sedan jag började med PT hos Kerstin och jag är så glad att jag går hos henne. Det har gett resultat!

Suzanne Spjelkavik-Löfstedt, Rektor och skolledare för vuxenundervisning på Hermods AB.

Kerstin Östberg tar ”personlig” i PT till en helt ny nivå!

”Träna” hade verkligen blivit förödande tråkigt för mig. Ett måste helt utan glädje och lust. Åren började ta ut sin rätt, en krånglande rygg krävde tjatig sjukgymnastik. Jag kände mig minst 20 år äldre än vad jag är och smet från träningen så ofta jag kunde. Jag menar, vem blir glad av ett banalt rörelsemönster på Friskis & Svettis, när man vill få dansa?

Sommaren 2011 hade jag bestämt mig. Jag SKA hitta en dansklass för hobbydansare, det måste helt enkelt finnas! Och det gjorde det! Hos Kerstin i Danstudio1. Jag kom ihåg att vi var där på 80-talet. Och jag kom ihåg att Kerstin var en lärare från Balettakademin som var så krävande att jag och min syster absolut inte vågade ta klass för henne. Vi var ju bara hobbydansare!

Kerstin är fortfarande krävande och hon är fortfarande inspirerande och skicklig. Här blandas vi i ålder, bakgrund och förmåga och kan under Kerstins ledning förenas i både teknik och kombination. Att man kan ha så roligt på en dansklass!

Dessutom träffar jag Kerstin varje t kväll för ett välgörande styrkepass i Kerstins unika Strength & Body Care rutin. Då är studion med enkla medel förvandlad till ett gym med stationer. Här får jag chansen att jobba igenom min kropp på mina villkor. Sjukgymnastiken behövs inte längre därför att Kerstin har utarbetat ett träningsprogram som hanterar precis den typ av styrkeövningar och uppmjukningsövningar som jag behöver. Ibland experimenterar vi tillsammans för att testa gränserna, ibland driver Kerstin på så att svetten lackar och jag känner mig stark och duktig. En del torsdagar är jag trött och känner mig sliten efter en hård arbetsvecka och då fokuserar vi på mjukhet, balans och ro.

Allt, precis allt, görs till musik, i takt, ibland nästan koreograferat och nåde mig om jag inte ler under övningen!

Stämningen i Danstudio 1 är svår att beskriva. Det är som att kliva in i en bubbla. Verkligheten finns inte. Jag kommer att tänka på en fras ur filmen Cabaret ”… leave your troubles outside! In here life is beautiful!….”

Helen Stenberg